Gündem

Terörist Fethullah Gülen öldü

Fetullahçı terör Örgütü'ne (FETÖ) yakın internet siteleri, örgütün elebaşı Fethullah Gülen'in kaldırıldığı hastanede öldüğünü duyurdu. Devlet kaynakları da Fethullah Gülen öldü haberlerini doğruladı.

Pensilvanya’da yaşayan hain terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen öldü. Örgütün internet sitesinden Gülen’in ölüm haberi duyuruldu. Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesabından FETÖ elebaşının ölümünü doğruladı.

Gülen, böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra ayrıca demans sebebiyle tedavi görüyordu.

Hakan Fidan: Karanlık örgütün lideri ölmüştür

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ölümüyle ilgili olarak “İstihbarat kaynakları doğruladı. Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Ankara’da Ukraynalı mevkidaşı Andriy Sibiha ile bir araya geldi. İki ülke ilişkileri, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve birçok başlık, Ankara’daki görüşmede ele alındı.

Fidan, terörle mücadelede kararlılığın devam edeceğini belirterek, “Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür.” ifadesini kullandı.

Bu ölüm haberinin kendilerini hiçbir zaman rehavete, gevşemeye itmeyeceğini söyleyen Fidan, “Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür.” dedi.

Bakan Fidan, bu insanların yurt dışında istihbarat servislerinin elinde büyük bir zillet içinde kendi ülkelerine, milletlerine ve değerlerine karşı bir silah olarak kullanıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin, milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler.”

NationalTurk Haber

Fetullah Gülen Ergenekon davasının yıldönümünde öldü

20 Ekim aynı zamanda Ergenekon kumpas davalarında ilk duruşmanın görüldüğü gün…

Ergenekon Kumpası, 2007’de İstanbul Ümraniye’deki bir gecekonduda el bombalarının bulunmasıyla başladı. İlk duruşması 20 Ekim 2008’de Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda görülen davalarda 400 civarında sanık Ergenekon üyesi olmakla suçlandı.

Ergenekon kumpası sürecinde 100 binden fazla telefon izlendi, 60 bin telefon dinlendi, 3 bin kişi hakkında takip yapıldı, bin 360 kişi ifade verdi, 588 kişi tutuklandı. Davada 44 gizli tanık vardı. Toplam sayfa sayısı 17 bini aşan 19 iddianame hazırlandı.

Bazı sanıklar, aklandıklarını göremeden hayatını kaybetti. Kuddusi Okkır Silivri Cezaevi’nde yakalandığı kanserden öldü. İlhan Selçuk, Kemal Yavuz, Muzaffer Tekin, Arif Doğan, Uçkun Geray, Erhan Göksel, Sami Hoştan, Mehmet Koral, Ünal İnanç, Salih Kurter, Hüseyin Görüm, Emcet Olcaytu, Engin Aydın, Murat Özkan, Fatih Derdiyok yargılama sürecinde yaşamını yitirdi.

Ali Tatar intihar etti

Ergenekon davası sürecinde Oramiral Uğur Yiğit’e suikast girişimi iddiasıyla yargılanan Yarbay Ali Tatar hakkında çıkarılan yeniden tutuklama kararının ardından yaşamına son verdi.

OdaTV davasında tutuklanan MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu, Silivri Cezaevi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu mahkemeye çıkamadan öldü. Hasta yatağındayken FETÖ’cü polislerce evi basılan ÇYDD Başkanı Türkan Saylan davası açılmadan öldü.

Türkiye’nin komutanları, bilim insanları, gazetecileri, aydınları bu kumpasla hapse atıldı, hayatları karartıldı. Yıllar sonra bunun bir FETÖ kumpası olduğu ortaya çıktı.

2019 yılında mahkeme, örgüt kurmakla suçlanan tüm sanıkları beraat ettirdi. Adalet, 4403 gün sonra yerini bulmuş oldu.

Ölümünden sonra ne olacak?

FETÖ’nün uzun süredir gündemde olan elebaşının ölümünün ardından örgüt içerisinde nasıl bir gelişme yaşanacağı merak konusu oldu.

Gülen’in ölümüne ilişkin detaylar henüz netlik kazanmazken, örgüt içindeki yankılar ve gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

FETÖ’nün yarı resmi sitesinin X (Twitter) hesabından yapılan paylaşımda, Gülen’in 20 Ekim’de öldüğü belirtildi.

Sosyal medya hesabı X’te yapılan açıklamada “Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla amcasının ölüm haberini doğruladı.

Ebuseleme Gülen’in açıklaması, terörist elebaşının ölümünü netleştiren en önemli kaynaklardan biri oldu.

Fetullah Gülen, son olarak ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bulunduğu çiftlikten başka bir yere götürülürken görüntülenmişti.

Uzun zamandır sağlık sorunları yaşadığı bilinen Gülen’in ölümünün ardından, örgüt içinde nasıl bir süreç yaşanacağı ise merakla bekleniyor.

Fethullah Gülen cenaze töreni nerede olacak?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in cenazesinin çarşamba günü olabileceği iddia edildi. Örgüt üyeleri arasında da definin gerçekleşeceği yer hakkında tartışmaların olduğu belirtiliyor.

FETÖ’ye yakın kaynaklar FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in 20 Ekim’de öldüğünü duyururken cenazeye ilişkin tartışmaların da devam ettiği belirtiliyor. SÖZCÜ TV yayınına katılan VOA muhabiri Mehmet Sümer FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in öldüğü hastanenin önünde konuştu. Sümer, “Cenazesinin çarşamba günü yapılacağına dair bilgiler var. Pensilvanya’daki çiftlik arazi içerisine mi yoksa çiftlik arazisine 5 kilometre mesafesinde yer alan örgüte ait olan mezarlıkta mı defnedilecek, bunlar soru işaretleri.” dedi.

Sümer şu ifadeleri kullandı:

-En son cumartesi günü görüntülendi. Bazı kaynaklar yaklaşık iki gün kadar önce ölmüş olabileceğine dair yorumlar yapıyorlar.

-Örgüt içinde nereye gömüleceğine dair tartışmalar da olduğu söyleniyor.

MİT’in paylaştığı bilgi notuna göre FETÖ elebaşının ölümünün duyurulup duyurulmaması konusunda tartışma çıktı. Bazı örgüt üyeleri ölüm haberini gizlemek istedi ancak bunun gizlenemeyeceğini savunanlar ağır bastı. MİT’in bilgi notuna göre örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı örgüt içinde tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

Cevdet Türkyolu’nun kendi kontrolünde bir cenaze töreni planladığı ve bir an önce cenazenin defnedilmesini istediği belirtilirken ABD’deki örgüt üyeleri Avrupa’dan geleceklerin beklenmesi gerektiğini savunduğu dile getirildi. Örgüt içinde Cevdet Türkyolu’nun göstermelik bir cenaze töreninden sonra cenazeyi kaçırma ihtimali ciddi olarak tartışıldığı da konuşulanlar arasında.

FETÖ terör örgütünde Gülen’in mezarının bilinmemesi konusundaki görüş ağır basıyor. Örgüt tarafından böylece Saidi Nursi benzeri bir hava verilmesi düşünülüyor. Cenazenin çok az sayıda kişinin katılımıyla kaldırılıp Cevdet Türkyolu’nun damadının arazisi içinde ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor.

Fetullah Gülen kimdir?

Fethullah Gülen, 1941 doğumlu bir Türk din adamı, vaiz ve yazardır. Gülen, dünya genelinde “Hizmet Hareketi” olarak bilinen toplumsal hareketin kurucusudur. 1999 yılında sağlık sorunları nedeniyle ABD’ye gitmiş ve orada yaşamaya devam etmiştir. 2016’daki başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye hükümeti tarafından darbenin arkasındaki isim olmakla suçlanmış ve FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) lideri olarak tanımlanmıştır. Gülen’in hareketi, eğitim, medya ve iş dünyasında geniş bir etkiye sahip olmuştur.

Dikkati Çekenler

Başa dön tuşu