Tekinoktay’ın Cumhuriyet röportajından: Süleyman Seba’dan sonra Beşiktaş çökmüştür
Beşiktaş Başkan adayı Hürser Tekinoktay, Cumhuriyet gazetesinde yer alan röportajında efsane başkan Süleyman Seba’dan sonra Beşiktaş’ın çöktüğünü dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.
Cumhuriyet gazetesinde Hilmi Türkay imzasıyla yayınlanan haber şöyle;
Beşiktaş Kulübü’nde Fikret Orman’ın aldığı olağanüstü kararla haziran ayında kongre var. Başkan yeniden aday.
Karşısına şu ana kadar iki isim çıktı. Birisi Aydoğan Cevahir diğeri ise Hürser Tekinoktay. Fikret Orman favori olarak görünüyor olsa da heyecanlı bir kongre yaşayacağımız kesin.
Hürser Tekinoktay, önceki gün iki yakın dostu Abdullah Kehale ve Mustafa Torun’la birlikte gazetemizi ziyaret etti. Samimi ve güzel bir sohbet geçti aramızda. Hürser Tekinoktay oldukça iddialı. Yüzde 51’le kazanacağından emin.
Tekinoktay, Beşiktaş’ta yıldız ve genç takımlarında antrenörlük yapmış bir isim. Hürser Tekinoktay’a neden aday olduğunu, kazanması halinde neler yapacağını sordum. Başladı tek tek sıralamaya.
İşte başkan adayı Tekinoktay’ın sözlerinden satır başları:
“Beşiktaş kötü yönetiliyor. Son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar ortada. Paralar nerede? Gören var mı? Artık kulübün paralarını iyi yönetecek başkanlara ihtiyaç var. Kazanmam halinde Beşiktaş’ı iyi yerlere getirebilirim. Futbolun başında yabancı bir sportif direktör olacak. Takımı Türk teknik direktöre emanet edeceğiz. Özkaynağımıza önem veriyorum. Alt taraftan imalat yok.
Süleyman Seba’dan sonra Beşiktaş çökmüştür. 2000 öncesi modelini güncelleştirerek kullanacağız. Futbolcu üretimini kesinlikle artıracağız. Avrupa’yla rekabet için işletme modeli kuracağız.
Chelsea, Real Madrid ve Barcelona yapıyor. Beşiktaş’ın yapmaması abes. Beşiktaş’ı yeniden diriltmek için adayım. Hedeflerimiz büyük. A,B,C planlarımız hazır. Diğer branşlara da yatırım yapacağım. Bugün birçok branşta Fenerbahçe ve Galatasaray’ın gerisindeyiz. Jimnastik ana dallarımızdan birisi olacak. Çünkü Beşiktaş, “Jimnastik Kulübü” olarak geçiyor. Bugüne kadar jimnastiğin olmaması büyük ayıp. Yabancıdan yana değilim. Ama tercihim iyi yabancılar. Çürümüş yabancıları istemiyorum. Bizimkilerle aralarında rekabet olmalı. Altyapıda hocayken 5-10 yıllık süreçte Ziya’yı (Doğan), Sarı Süleyman’ı yetiştirdik ve A takıma gönderdik. Sonra Metin, Ali, Feyyaz ve Rıza çıktı. Devamında Sergen, Yasin, Nihat geldi. Serpil Hamdi Tüzün dönemini unutamam. Hollandalılar gelir, futbolcularımızı nasıl yetiştirdiğimizi sorarlardı. Beşiktaş’ta küskünlerin geri dönmesini sağlayacağım. Beşiktaş’ta sahte üyeler var. Başkan eskiden fırıncıydı, bütün fırıncıları kongre üyesi yapmış.”
Tekinoktay geçmişte yönetimi mahkemeye vermişti
Başkan adayı Hürser Tekinoktay, 2008 yılında mevcut yönetim kurulunun Fulya projesiyle ilgili Beşiktaş’ı zarara uğrattığı gerekçesiyle mali kongrede yönetimi ibra etmeyip dava açma yoluna gitmişti. Yaklaşık 10 yıl süren dava sonunda 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Beşiktaş Kulübü’nün 24 Şubat 2008 tarihinde yapılan yıllık olağan idari ve mali genel kurul toplantısında alınan yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ibrasının iptaline ilişkin davayı kabul etti. Mahkeme, Yıldırım Demirören başkanlığındaki yönetim ve denetleme kurulunun ibrasına ilişkin kararları iptal ederek Türk futbol tarihinde emsal olacak bir karar çıkarttı.
Hürser Tekinoktay’ın hedefleri:
– Beşiktaş’ı ilk 3 yıl içinde dünyanın en büyük üyelik yapısına sahip Benfica, Barcelona, ve Bayer Münih kulüpleriyle birlikte 4 “B” büyük kulüpten biri yapmak.
– Her sınftan, her dilden, her kesimden eşitlik sağlanarak ‘Halkın Takımı Beşiktaş’ gerçek anlamda halka açılacak.
– Kimlik numarası olan her dünya vatandaşı Beşiktaş üyesi olacak.
– Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarihsel misyonu doğrultusunda bir üniversite kuracak.
– Eski futolculara kulübümüzün çeşitli departmanlarında profesyonel katkı sağlamak amacıyla İngiltere, İspanya, Almanya gibi ülkelerin fedarasyonlarıyla yapılacak işbirliğiyle eğitim almaları sağlanacak.
– Kasaya kilit vurulacak, mutlak tasarrufa gidilecek, mali disiplin sağlanacak. Kredi borçları dinamik modelle yeniden yapılandırılacak.
– Futbolcuların ücret maaş ve primleri toplam geliren yüzde 65’ini geçmeyecek. Toplam geliren en az yüzde 5’i amatör şubelere ayrılacak.
– Gelirlerden fazla harcama yapılmayacak.
– Sponsorluk gelirleri, amacı ve kapsamı dışında hiçbir yerde kullanılmayacak. Zarar eden tüm işletmeler ıslah edilecek.
[adrotate banner=”103″]