“Menajerlerin Beşiktaş’ı değil, Beşiktaş’ın menajerleri yönetmesi lazım”
Beşiktaş Başkan Adayı Hürser Tekinoktay, katıldığı panelde, altyapı projeleri ve diğer konularda açıklamalarda bulundu.
UNIBJK Nişantaşı’nın Nişantaşı Üniversitesi‘nde düzenlediği “Küresel Futboldaki Gelişimi Sağlayan yönetim Parametreleri” adlı panelde konuşan Hürser Tekinoktay’ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle;
Aynı zihniyet Nihat Kahveci’yi satmıştı
Nihat’ı biz 16-17 yaşlarında bulduk. 6 yaşında bulmuş olsaydık Nihat Kahveci La Liga’da yılın futbolcusu seçilirdi. Biz Nihat’ı aldıktan bir yıl sonra A takıma verdik. Ve Nihat’ın çalıştığı saha Fulya’nın çamurlu sahasıydı. Çamur sahadan bir yılda A takıma verdiğimiz oyuncu Cumhurbaşkanlığı Kupasında kupayı getiren golü Galatasaray’a attı. Daum döneminde Beşiktaş şampiyonluğa giderken Daum dedi ki Nihat’ı satmayın. Aynı zihniyet, Serdar Bilgili dönemi. Şimdi de Cenk Tosun satılıyor, yerine alınanlar katkı vermiyor. Finansal sıkıntılar var diye Nihat satılırken Fazlı diye bir futbolcuya 10 milyon dolar verdiler. Bize kupa getiren Nihat’ı 5 milyona İspanya’ya satarken 10 milyona aldığımız Fazlı 10 gol atamadı. O zaman Christoph Daum dedi ki “Nihat’ı satan şampiyonluğu satar” dedi yönetime bayrak açtı. Nihat gitti, Beşiktaş şampiyonluğu kaybetti.
Real Madrid ile yarışacağız
Biz şimdi de altyapıdan 1 yılda futbolcu çıkarırız kurumsal bir yapıyla. Futbolcu fabrikası, spor meslek lisesi, Beşiktaş Üniversitesi. Bizim kuracağımız kurumsal yapıda 4 yaşında girdiği jimnastik okulumuzla, spor meslek lisesiyle, üniversitesiyle kuracağımız yapıdan 50 yıl sonra da sporcu çıkacak. Kendi hocamızı, kendi bilgisayar analistimizi çıkardığımız zaman 20 yıl içinde Real Madrid ile yarışır duruma geleceğiz. Üniversitemizi bitiren gidecek Gaziantep’te görev yapacak, bizi arayacak burada 12 yaşında yetenekli bir voleybolcu var diyecek. Bir başkası futbolcu bulacak.
Kısa vadede de kasaya kilit vurarak, 4B projesiyle, yeni üyelik yapımızla da başarılara ulaşabiliriz. Biz kısa vadede takımı şampiyon yaparız.
“Menajerlerin bizi değil bizim menajerleri yönetmemiz lazım”
Vagner Love’ı alırken scouta sorduk dediler. Scout dediğin 14 yaşındakine bakar 34 yaşındakine değil. Beşiktaş’ın scout ve imalat yapısı yok. Mevcut işletme modeli menajerlerin kazandığı, kulübün kaybettiği bir model. Üretim modeli yok. Bizim ortaya koyduğumuz model menajer politikasına değil kendi üretimimize dayalı olacak. Menajerleri şöyle kullanabiliriz. Mesela Mendes’in Atletico Madrid ile arası çok iyi. Biz Cenk’i İngiltere’ye 22 milyona satarken Mendes’e bunu Atletico’ya 30’a pazarla diyebilmemiz lazım. Menajerlerin bizi değil bizim menajerleri yönetmemiz lazım.
Bizim 2 tane sportif direktörümüz olacak. Biri Türk diğeri yabancı. Sportif direktör Türkiye’de tutmuyor diye bir şey olmaz. Fransız Comolli kötü örnek. Fransız ile Hollandalı flört bile etmezken birini sportif direktör diğerini teknik direktör yaparsanız tabi olmaz. Beşiktaş’ın CEO’su kim? Gökhan Sarı. Uzmanlık alanı borsa. E şirket battı! Dünyanın her yerinde sportif direktörlük var.
[adrotate banner=”103″]