Beşiktaş

Beşiktaş’ta erken seçimler devam ediyor

Beşiktaş'ta Hasan Arat'ın seçilmesiyle birlikte gelişen sicil kurulu ve yönetim arasındaki çatlak yeni bir erken seçime neden oldu.

Beşiktaş’ta, 29 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda seçilen Seçme ve Sicil Kurulu üyelerinin tek tek istifa etmesi sonrası sicil kurulunda görev yapan kimse kalmaması üzerine Seçme ve Sicil Kurulu için olağan üstü seçim çağrısı yapıldı.

Beşiktaş Kulübünün açıklaması;

Tüzüğümüzün 10. maddesinin 8. fıkrasında bulunan “Olağan Genel Kurul Toplantılarının 30 (otuz) gün öncesinden, Olağanüstü Genel Kurul Toplantılarının ise toplantı ilan tarihinden başlayarak, Genel Kurul Toplantılarının gerçekleştiği tarihi takip eden ilk iş gününe kadar üyelik başvurusu kabul edilmez. Yılın geri kalan günlerinde üyelik başvurusu kabul edilir” hükmü gereği üyelik başvuruları 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçici olarak durdurulmuştur.

Eski tüzüğümüzde yer alan dönemsel üyelik başvuru süresi yeni tüzüğümüzde kaldırılmış olduğundan 1 Temmuz 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar 5000 TL üyelik başvuru ücreti ve 500 TL yıllık aidat ödemesi ile Kulübümüze üyelik başvurusu yapılabilecektir.

Beşiktaşlıların bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

BJK Tüzük Kongresi 11 Mayıs'ta
BJK açıklaması

Divan Başkanlık Kurulunun açıklaması

9-30 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan Üyelik ve Sicil Kurulu Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’yla ilgili olarak Tüzüğümüz gereği; Divan Başkanlık Kurulumuz tarafından Üyelik ve Sicil Kurulu Başkan adayları için öneri imzalarının toplanmasına başlanacaktır. Genel Kurula katılma hakkı olan 100 Üyenin öneri imzasını alan başkan adayları Seçme ve Sicil Kurulu Başkanlığı için aday olabilecektir.

Başkan adaylarına imza vermek isteyen üyelerimiz için 27 Mayıs 2024 Pazartesi gününden geçerli olmak üzere hafta içi 10.00 – 17.00 saatleri arasında Divan Başkanlık Kurulu huzurda imza kabul edecektir.

Genel Kurulda aday olmak için yeterli 100 imzayı toplayan adayların ilk listelerini 4 Haziran 2024 Salı günü saat 17.00’ye kadar teslim etmeleri gerekmektedir.

NationalTurk Haber

Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,
Beşiktaş JK Divan Başkanlık Kurulu

Besikats Sicil Kurulu Sahabettin Onkol Gizem Uslu 1 1

NE OLMUŞTU?

Hasan Arat’ın başkanlık seçimleri öncesinde başkan adayıyken kendilerine üye bilgilerinin verilmediğini belirterek üye bilgilerinin Beşiktaş’ı ele geçirmeyi amaçlayan yapıya illegal olarak verildiğini söyleyerek sorumluların istifasını istemişti.

Hasan Arat’ın bu sözleri sonrası Beşiktaş’ta oklar Seçme ve Sicil Kurulu Üyesi Gizem Uslu Akın’a döndü. Gizem Uslu Akın’ın adı, genel kurul öncesinde de tartışmaların içinde yer almıştı.

Başkan Hasan Arat’ın Divan Kurulu toplantısındaki açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Gizem Uslu Akın, istifasını yönetim kuruluna zaten divan öncesinde ilettiğini belirtti.

Gizem Uslu Akın paylaşımında,

“Kıymetli Beşiktaş camiamıza bilgilendirme.

6 Mart Çarşamba günü tarihiyle Seçme Sicil Kurulu Üyeliğimden ayrılmak isteğimi belirten istifa dilekçemi yönetim kurulumuza hali hazırda iletmiş bulunmaktaydım. Bu konuda yönetim kurulumuzun onayı vs gibi prosedürler olduğu için herhangi bir açıklamam olmamıştı.

Ayrıca bugün Başkanımız Sn. Hasan Arat’ın açıklamış olduğu belgeler ve uygulama hakkında en ufak bir bilgim ve alakam yoktur. Yönetim Kurulumuz gerekli hukuki çalışmaları yapıp sorumluları bulacaktır, bunu herkesten çok ben istiyorum. Bahsi geçen konularda bilgisi ve dahli olanların en ağır cezaları almaları dileğiyle…

Saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Hasan Arat'ın bu sözleri sonrası Beşiktaş'ta oklar Seçme ve Sicil Kurulu Üyesi Gizem Uslu Akın'a döndü. Gizem Uslu Akın'ın adı, genel kurul öncesinde de tartışmaların içinde yer almıştı.
Hasan Arat’ın Beşiktaş Başkanlık seçimleri öncesi Gizem Uslu Akın’ı listesine almak istediği iddia edilmişti.

Beşiktaş Seçme ve Sicil Kurulu’nda görev yapan üç üye Yavuz Selahattin Kaya, Erkal Erten ve Bora Onat’ın, yaşanan gelişmeler ve sürecin olumsuz etkileri nedeniyle 8 Mart 2024 tarihi itibarıyla istifa ettikleri ortak bir açıklama ile bildirmişlerdi.

Bu isimlere ek olarak Mehmet Bingöl de istifasını sunmuştu. Son olarak istifa edenlere Gizem Uslu Akın da eklenince sayının 5’e yükselmesinin ardından Başkan diğer isimlerin de istifasını istedi.

Divan Toplantısı’nda da Başkan Hasan Arat tüzüğüne göre 1 kişi daha istifa ederse 30 gün içerisinde seçime gidebileceğine dikkat çekmişti. Ayrıca bu üyeler hakkında da disiplin soruşturması başlatılacağı da gelen bilgiler ileri sürüldü. ,

Bir istifanın daha gelmesi beklenmiyor derken sicil kurulu başkanı Şahabettin Önkol’un istifası açıklandı.

Beşiktaş Sicil Kurulu
Beşiktaş Sicil Kurulu

Beşiktaş’ın açıklaması şu şekilde oldu:

“Kulübümüzün 29 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Seçme ve Sicil Kurulu Başkanlığına seçilen Şahabettin Önkol ile kurul üyeleri, bugün (20 Mayıs 2024) itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığımıza istifalarını sunmuşlardır.

Şahabettin Önkol ile kurul üyelerinin istifaları, Yönetim Kurulumuz tarafından kabul edilmiştir.

Seçme ve Sicil Kurulu Başkanlığı seçimi ile ilgili detaylı bilgilendirme daha sonra kulüp iletişim kanallarımız aracılığıyla yapılacaktır”

Beşiktaş’ta, 29 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda seçilen Seçme ve Sicil Kurulu üyelerinin tek tek istifa etmesi sonrası Şahabettin Önkol’un istifası ile ortada sicil kurulunda görev yapan kimse kalmadı.

Şahabettin Önkol'un istifası ile ortada sicil kurulunda görev yapan kimse kalmadı.

Dikkati Çekenler

Başa dön tuşu