BJKBJK HaberleriSpor Haberleri

Atıf Keçeci: Kelimeler yenilir yutulur cinsten değildi.

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Atıf Keçeci, haftalık köşe yazıları yazdığı  Duhuliye.com ‘da Beşiktaş’ın son divan toplantısında yaşanan olayları kaleme aldı.

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Atıf Keçeci’nin yazısı;

Divan kurulu toplantısı öncesinde yazımın başlığı “Suskunluk geleceği etkiler“ idi. Ancak Divan Kurulu toplantısının açılışı ile birlikte gördük ki suskun yanardağ Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’ün konuşması ile birlikte lav püskürterek ortalığı yaktı yıktı. Üyelerin konuşmalarında da eleştiri sınırlarının ötesinde ciddi ithamlar da toplantının havasının sertleşmesine neden oldu.

Atıf Keçeci: Kelimeler yenilir yutulur cinsten değildi.

1974 yılından beri tüm kongrelere bir iki istisna dışında katılmışlığım vardır. Önceki günkü kadar, özellikle Divan Kurulu Başkanı’nın yönetime ve başkanına karşı söylemleri kadar hakaret içermeyen ancak; ağır, küçük düşürücü, yetersizlik teşhisi, mali durumun kötülüğü ve düzeltilmesi konusunda güvensizlik nedenlerinin dile getirildiği kelimeler yenilir yutulur cinsten değildi.

Milyonların izleyip dinlediği bu söylemler muhatapları tarafından koltuk sevdası uğruna geçiştirilecek mi yoksa yakışan yapılıp sine-i taraftarlığa dönülecek mi? Anında verilen cevapta bu sözler karşısında kim olursa olsun vereceği cevap “KINIYORUM“ oluyor ise bu sıraladığım seçeneklerden olan “geçiştirileceği” kanısındayım. Bunun sonuç değerlendirmesini camia mensupları yapmalıdır.

“Tevfik Yamantürk, son derece haklıydı”

Kısaca belirtirsek Tevfik Yamantürk, yönetim – divan kurulu iletişimsizliğinden şikayetçi olurken son derece haklıydı. Divan Kurulu Başkanı olarak telefonlarına cevap alamaması, kendisi ile ikinci başkanını muhatap etme tercihi yanlış olmuştur. Değer vermediği makam, nezdinde onur kurulu anlamı taşıyan Divan Kurulu’nun değerli üyelerine karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Zira Divan Kurulu yasa hükmü gereği olması gereken bir birim olmasa da mevcut oluşumu kendisine kurumsal istişare görevi yüklemektedir.

Geçtiğimiz yıllarda önce iki, sonra üçer aylık dönemlerde yapılan Divan Kurulu toplantıları şimdilerde yılda sadece 3 defa yapılmakta, o da insanlar gelmesin diye olacak mekan olarak masraftan kaçınılarak stat içerisinde boş bulunan mahallerde şık olmayan bir dekor altında yapılmaktadır.

“25 yıllık kulüp mensubu olan üyelere 100 – 150.000 TL çok görülmüştür.”

sampiyonlar ligi WTS 2

Diğer büyük kulüplerde bu toplantılar birinde yılda her ay olmak üzere 12, diğerinde ikişer ay ara ile 6 defa, çok medeni ve yakışan ortamlarda yapılmaktadır. İstifa eden adama 750.000 euro ( 14 milyon TL) ödeme yapmakta sakınca görmeyen yönetim, en yenisi 25 yıllık kulüp mensubu olan üyelerine 100 – 150.000 TL’yi çok görmüştür. Destekledikleri tüm kurulların çok düşük oy alarak göreve gelememelerinin hırsını bu şekilde mi çıkartarak kendilerini tatmin etmektedirler?

Başkan konuşması esnasında kurullarla ilişki konusunda ikinci başkanını görevlendirdiğini söylemiştir. İlgili yasalar ve kulüp tüzüğümüz, Yönetim Kurulu Başkanı’nın, genel sekreterin, sayman üyenin görev tanımlamalarını yapmıştır. Başkan Ahmet Nur Çebi ve ikinci başkan Engin Baltacı üyelere Tüzük’ü okumalarını tavsiye etmişlerdir ama bu işi önce kendileri yapmalıdırlar. İkinci başkana “durumdan vazife“ icat edilmiştir. İkinci başkanın görev tanımının bulunduğu adresi açıklamaları halinde bilgi noksanlığımızı giderir yanlışımız var ise özürden kaçınmayız.

Sedat Peker’i tahliye eden eski savcı Engin Baltacı kimdir?

Son senelerde Genel Kurul ve Divan kurulu toplantılarında özel olarak mevzilendiklerini tespit ettiğimiz bazılarının “misafir” kisvesi altında salona sokulan kişilerin yönetim ve özellikle Kulüp başkanını eleştiren üyelere karşı fiziki ve sözlü müdahaleleri giderek ivme kazanmakta ve ilerisi için endişe yaratmaktadır.

Atıf Keçeci: “Pusu kültürü” iddiaları haklı mı çıkacak?”

Mayıs ayında İdari ve Mali kongrede konuşmacılara karşı üyeler dışında fiili müdahalede bulunan kulüp çalışanlarına ne gibi bir işlem yapıldığının bilinmesi camianın hakkıdır. Bu mütecavizler hakkında yaptırım uygulanmaması “pusu kültürü” nün yaratıldığını iddia edenleri haklı çıkartacaktır.

Bütün bu yaşanmışlıklar karşısında hayatı Beşiktaş sevgisi ile dolu şahsım ve aynı düşünceyi taşıyan camia mensuplarının istek ve arzusu, kaygıları ve kulübün bekası açısından bu sözleri hazmeden kişilerin camiayı temsil etmemeleri ve yakışanı yerine getirmeleridir.

Atıf Keçeci / Duhuliye

TEVFİK YAMANTÜRK VE AHMET NUR ÇEBİ ARASINDA NE OLMUŞTU

“Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk şöyle konuştu: Biz 5 yıldır Divan Yönetimi’ne geldikten sonra, dönemin kulüp yönetimleriyle muhakkak görüşüyor, istişare ediyorduk. Bizi dinlerler, dinlemezler. Konu o değil. Tarihe kayıt ediyorduk, yazılı olarak arşivlere geçiyordu.

Fikret Orman başkanımız zamanında bunları sürekli konuştuk. Uygular, uygulamaz, bizim öyle bir yaptırım gücümüz yok ama tarihe kayıt geçiyorduk. Bu başkanımızla istişare yapamıyoruz, bunu çok iyi anlıyorum ama kabul etmiyorum.

Başkanımız, yardımcısını bana yolluyor. Yardımcısı ‘Sen başkana karşısın’ diyor. Ya ben neden başkana karşı olayım? Benim öyle bir durumum yok. Ancak, düşündüğümü söylemekle yükümlüyüm. O yüzden bu koltuklarda oturuyoruz.

Biz Beşiktaş mutedi değiliz ki her yapılanı söyleyelim, her yapılanı onaylayalım. Aklımıza yatmayan şeyler var. 3 yılda 5 antrenörü değişti takımın. Benim aklıma yatmıyor. Kendi şirketlerimizde bu kadar sık yönetici değiştiriyor muyuz?

Mümkün değil. Biz yapsak çalışanlar izin vermez. Çalışanlar izin verse ortaklar izin vermez. Ortaklar izin verse aileler izin vermez. Kendi iş yerinizde yapmadığınızı, emanet olan bir yerde nasıl uygulayabiliyorsunuz? Bana bir anlatır mısınız lütfen? 3 yılda 5 antrenör…

‘NORMALDE ARKADAŞ OLMAYIZ, ALLAH KORUSUN AKRABA BİLE OLMAK İSTEMEYİZ’

Ahmet Nur Çebi Bey ile bu çatı altında olmasak birbirimizle arkadaşlık yapmayız. Yapmak istemeyiz. Farklı dünyaların insanlarıyız. Arkadaşlık değil, komşuluk da yapmak istemeyiz. Doğru mu başkanım? Komşuluk değil, ortaklık yapmayız. Allah korusun akraba da olmak istemeyiz. Burada bize bir görev verildi, konuşmamız lazım. Burası bize babadan miras kalmadı.

Çocuğumuza da miras bırakmayacağız. O zaman konuşmamız lazım. 70’inden sonra şöhret olmaya çalışan insanları bana yollayıp, bana neyi, nasıl, nerede konuşacağımı söylemeye kalkmayı anlarım ama kabul etmem, bu makama saygısızlıktır, Beşiktaş Divan üyelerine saygısızlıktır.

İsimlerimiz, yönettiğimiz masanın menfaatinin arkasında olacak. Kim Tevfik Yamantürk ya? 66 yaşındayım, benim bu ülkede kaç insan var.. Beşiktaş olmasa beni bu ülkede kim sallardı. Ben varım diye bu koltuk yok. Bu sadece benim için geçerli değil, seçimle gelmiş herkes için geçerli. Hepimiz bir yıldız gibi kayıp gideceğiz. Kimimiz iyi hatırlanacak, kimimiz kötü…

‘BORCU AHLAKLI İNSANLAR YÖNETEBİLİR. ‘

Borcu yönetmek, serveti yönetmekten daha zor ve önemlidir. Borcu bilgili, donanımlı, iyi ahlaklı insanlar yönetebilir. Bir evvelki yönetime de söylemiştim, ‘Fikret Başkan, sizin yönetimde böyle insanlar var mı bilemiyorum’ demiştim. ‘Bizim koltuğumuzdan görünmüyor’ demiştim, esasen ağır laf anlayana. Hakaret için söylemiyorum, tespittir bu.

“Bu karatta insanlar göremiyoruz yönetimde.”

Üzülerek söylüyorum, 5 yıl sonra yine bu karatta insanlar göremiyoruz yönetimde.
Gelirimiz aşağı yukarı 60 milyon euro. Takımın maaş tutarı aşağı yukarı 45 milyon euro. Ödediğimiz faiz aşağı yukarı 28 milyon euro. Ne ediyor 73 milyon. Bu gelirle gideri nasıl yöneteceksiniz? Bunu gören bu harcamalara devam eder mi?

Bunu ben söylemeyeceğim de kim söyleyecek! Siz hakaret ediyorsunuz, ben tespit ediyorum. Bu işleri lağvedin, bildiğiniz gibi yönetin o zaman.
Gönül isterdi ki biz bunları eskiden olduğu gibi ayda 1 toplanarak başkana, uygun göreceği arkadaşlarına aktarabilelim. Bu düzen kalktı. Düşüncelerimizi ancak buradan aktarabiliyoruz.”

AHMET NUR ÇEBİ CEVAP VERDİ: “Konuşulan şeyler, çok ağırdı. Neden yaptığını bilemiyorum”

Eleştiriler karşısında söz alan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi kürsüyü gelerek bir konuşma yaptı
Oldukça durgun olan Ahmet Nur Çebi’nin oldukça duygusal olduğu gözlendi.

Divan Başkanı Tevfik Yamantürk’ün sözlerine “Divan Başkanı yaşça benden büyük olduğu için biraz kendimi frenleme ihtiyacı duyuyorum” diyerek cevap vermeye başladı ve şöyle devam etti:

“Konuşulan şeyler, çok ağırdı. Neden yaptığını bilemiyorum. Sayın 2. Başkanım iki kere kendisinin yanına gitti. Engin Baltacı Bey, aile dostum, ‘Müsaade edin gideyim’ dedim. 3 sene evvelini hatırlatayım. Elektrik sorunu vs., 6 aylık maaş ödenmemişti, borçsuzluk yazıları yoktu. Bu süreci, cebimizdekini koyarak. Kefalet vererek ayakta tutmaya çalıştım. Burayı yönetecek adam yok burada demek hoş değil.

Şenol Güneş giderken herhangi bir şekilde bir yorum yapmıyorsunuz, bugün yorum yapıyorsunuz. Bir şekilde zorlanarak gönderildi. Hocamızla ilgili konuşmaya gerek yok. Teknik direktörümüzdür, başımızdadır, başarıya ihtiyacımız olan dönemde ondan faydalanacağız. Bana ‘Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’ın çocuğu’ demişler. Size ne rahatsızlığı var bunun? Ben tabii ki buranın çocuğuyum. ‘Trabzon’un çocuğu’ dediğinde itiraz etmiyorsun da buna mı itiraz ediyorsun.

Ahmet Nur Çebi daha sonra daha fazla konuşmak istemediğini belirterek, “Müsaadenizle ayrılmak istiyorum” dedi ve kürsüden inmişti.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu