“İsmail Ünal’ın rant ortaklığı”
Beşiktaş Belediyesi ve başkan İsmail Ünal hakkındaki yolsuzluk iddiaları bitmek bilmiyor. Son olarak bugün Takvim gazetesi, Fulya’daki tünel olayında yaşandığı iddia edilen gelişmeleri yazdı.
Bahri Büyükhanlı İsmail Ünal ortaklığı
Eski BJK yöneticisi Bahri Büyükhanlı, Fulya-Levazım tünelinin geçeceği arsayı aldı… Arkadaşı İsmail Ünal da 6 dönümü 44’e çıkartıp imara açtı…
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, eski BJK yöneticilerini “usulsüz imar rantlarıyla” zenginleştirmeyi sürdürüyor. Ancak bu kez ortağı Serdar Bilgili değil, başka bir eski BJK yöneticisi olan Bahri Büyükhanlı… Bahri Büyükhanlı, Beşiktaş’ın Fulya semtindeki 22 dönümlük araziye gözünü diker ve Ünal’ın kapısını çalar. Sait Çiftçi Parkı olarak anılan yerin planlardaki durumu 2585 m2’si itfaiye alanı, 1995 m2’si çocuk bahçesi, 2850 m2 yola terk ve sadece 6250 m2’si konuttur… Arazinin imara açılması gibi bir durum sözkonusu olamaz. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi planlarında o bölgede Fulya-Levazım arası karayolu tüneli gözükmektedir. Dolayısıyla sadece 6 dönüme inşaat yapılabilir.
6’DAN 44 DÖNÜME
Ancak Büyükhanlı, bu durumun İsmail Ünal tarafından kısa sürede “halledileceğini” bildiğinden kat karşılığı araziyi alır. Çünkü İsmail Ünal, daha önce de yaptığı gibi ne Mimarlar Odası’nı ne de Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü raporlarını takar! Bu durumu bilen Büyükhanlı ise 22 dönümlük 2 emsal verilen yani toplam 44 dönümün tamamını kullanabilecek şekilde mimarlarına projeyi çizdirir. 6 katı yerin altında olmak üzere toplam 23 katlık residence inşaatı için kolları sıvar. Yine “usulsüz olsa bile” yüzde 30’luk yeşil alan terkini hesaba katmadan… Proje İsmail Ünal’ın önüne gelir ve tadil planıyla bir arazi daha imara açılır. Böylelikle arazinin altından tünelin geçmesi de tarihe karışır.
“ÇİVİ BİLE ÇAKILAMAZ”
Ancak tünelin geçebileceği alternatif bir yer bulunmalıdır. İsmail Ünal o işi de halleder. Toprak Holding binasının karşısında yer alan ve “çivi dahi çakılmasına” izin verilmeyen araziyi sahibinden 6.5 milyon liraya alır ve belediye adına kamulaştırır. Ne tesadüftür ki o arazinin sahibi de eski bir Beşiktaş yöneticisi olan Emin Önal’dır… Ancak planlar tutmaz ve tünelin “park alanı” olarak görülen araziden geçmesine imkan ve ihtimal bulunamaz. Bu arada Emin Önal, sıfır imarlı arazinin fiyatının aslında 6.5 milyon lira değil 11.5 milyon lira olduğu “gerekçesiyle” yakın arkadaşı Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a dava açar.
SAHANIN ORTASINDA TÜNEL
Tünel için rota bu kez Fulya Şan Ökten tesislerine yönelir. Hemen bir plan daha hazırlanır ve Fulya sahasının orta yuvarlağından tünel çıkmasına imkan sağlanır. Beşiktaş’ın Süleyman Seba Projesi’nin bitişiğinde yer alan, Şan Ökten Kamp Tesisleri bu şekilde elden gitmek için gün saymaktadır. Beşiktaş alt yapısındaki tüm yaş gruplarının ve ilçedeki 9 amatör takımın antrenman sahası olarak kullandığı ve maçlarını oynadığı stadın orta yuvarlağından tünel geçmesi için plan hazırlanır.
EN ÇOK YAŞAR AŞÇIOĞLU SEVİNDİ
Bu işe en çok sevinen ise Aşçıoğlu İnşaat’ın sahibi Yaşar Aşçıoğlu olur. Çünkü tünelin Fulya sahasının ortasından geçmesi Aşçıoğlu İnşaat’ın yaptığı plazaların fiyatını iki katına çıkarır.